Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аварійний балкон

П'ятниця, 25 серпня 2023, 12:35

У Львові передбачили два мільйони на програму співфінансування ремонту аварійних балконів

аварійний балкон

Депутати затвердили програму, згідно з якою місто відшкодовуватиме львів'янам 80% вартості ремонту аварійного балкону.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У середу, 23 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ.

Згідно з документом, власники індивідуальних балконів у будинках, що не є пам’ятками архітектури та перебувають у поганому стані, можуть подаватися на цю програму. Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% залишиться за мешканцем. 

Як пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, балкон входить до технічного паспорта квартири, тому мешканці несуть відповідальність за його стан. Зараз у кожному районі міста створені відповідні робочі групи, які проводять обстеження балконів. Обстеження має бути проведено до жовтня цього року і складені відповідні акти: скільки балконів є в хорошому стані, скільки – у задовільному, а скільки потребують ремонту.

"Спочатку балкон обстежує звичайна комісія за участю представника управляючої компанії чи ОСББ, представника району. Вони проводять огляд плити, перил балкону і визначають, який його стан. Коли комісія бачить, що балкон у поганому стані, то дає припис, що мешканець повинен привести його до належного стану, щоб запобігти травматизму. Далі необхідно замовити експертний висновок у спеціалізованої організації, яка дасть належну оцінку стану балкону. Якщо цей висновок підтвердить аварійність, то тоді необхідно збирати відповідний пакет документів і подаватися на участь у програмі.

На райони міста виділено приблизно по 2 млн грн. Відтак ще цього року можна відремонтувати певну кількість балконів" – наголосила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, 13 серпня на вул. Під Дубом, 2 обвалився балкон квартири на четвертому поверсі, де в цей час перебував 43-річний власник житла. Чоловік загинув. Через це у місті розпочали обстеження балконів, які виходять на проїзні частини та тротуари.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.