Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Андрій Садовий

Четвер, 7 вересня 2023, 13:07

На садових теренах Львова виявили 3 611 балконів у кепському стані

Андрій Садовий

У місті перевірили понад 22 тисячі балконів у житлових будинках, майже 16% з них є у незадовільному стані.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні у Львові районні комісії обстежили 22 121 балкон у житлових будинках, з яких 3 611 балконів виявилися у незадовільному стані.

Міськрада попередила власників цих балконів про необхідність приведення їх до належного стану. 

Як пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, у кожному районі міста створені відповідні робочі групи, які вже місяць обстежують балкони. Наразі комісія виявила майже 16% балконів, які знаходяться у незадовільному стані.

Найбільше аварійних балконів знаходяться у Галицькому районі, найменше – у Сихівському. Загалом інспектування балконів у Львові мають завершити до 14 жовтня, після цього комісія складе відповідні акти із підсумками: скільки балконів є в хорошому стані, скільки – у задовільному, а скільки потребують негайного ремонту.

"Комісія за участю представника управляючої компанії чи ОСББ, представника району, проводить огляд плити, перил балкону і визначає, який його стан. Коли комісія бачить, що балкон у поганому стані, то дає припис мешканцю про те, що він повинен привести балкон до належного стану, щоб не допустити травмування себе та/або перехожих. А далі необхідно замовити експертний висновок у спеціалізованої організації, яка дасть належну оцінку стану балкону. Якщо цей висновок підтвердить аварійність, то тоді балкон необхідно відремонтувати" – додала Ірина Маруняк. 

Нагадаємо, у серпні цього року депутати Львівської міськради затвердили програму, згідно з якою місто відшкодовуватиме львів'янам 80% вартості ремонту аварійного балкону.

Додамо, 13 серпня на вул. Під Дубом, 2 обвалився балкон квартири на четвертому поверсі, де в цей час перебував 43-річний власник житла. Чоловік загинув. Через це у місті розпочали обстеження балконів, які виходять на проїзні частини та тротуари.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.