Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда цигарок

Львівська митниця

Вівторок, 31 жовтня 2023, 14:24

На кордоні з Польщею виявили контрабанду електронних сигарет на понад два мільйони гривень

контрабанда цигарок

У "Краківці" митники затримали водіїв трьох авто, які незаконно перевозили електронні сигарети вартістю 2,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє Львівська митниця на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 30 жовтня, у пункті пропуску "Краківець – Корчова" митники зупинили водіїв двох мікроавтобусів Opel Movano та позашляховика Cherry Tiggo, які намагались ввезти в Україну з Польщі 4 920 електронних сигарет Elfbar і Vaal вартістю 2,5 мільйона гривень. 

"Водії цих авто – мешканці Львівщини, віком 54, 34 і 32 роки, для проходження митного контролю обрали смугу "зелений коридор", чим засвідчили про відсутність товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

При тому, в мікроавтобусах водіїв знаходилось 2 250 і 816 сигарет, а в аутлендері, яким кермувала жінка – 1 230 одиниць" – йдеться у повідомленні. 

За цими фактами митники склали адмінпротоколи, відповідно до ч. 3 ст. 471 (Недекларування товарів (крім валютних цінностей), що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та які переміщуються громадянами) МКУ. 

Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів або без такої.

Незадекларовані сигарети тимчасово вилучили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.