Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паркування у Львові

Четвер, 2 листопада 2023, 13:56

У Львові депутати вимагають провести інвентаризацію ділянок, наданих для паркування авто

паркування у Львові

Депутати звернулися до Андрія Садового з вимогою здійснити інвентаризацію усіх земельних ділянок, що використовуються для зберігання авто.

Сьогодні, 2 листопада, на сесії Львівської міської ради депутат фракції  Європейська Солідарність Володимир Лесик направив звернення до міського голови Львова Андрія Садового щодо належного використання ділянок для стоянки автомобілів у Львові.

Як йдеться у зверненні, кількість автомобілів, що перебувають у власності львів’ян з кожним роком зростає, тому сьогодні у місті існують проблеми як з автомобільним трафіком, так й зі зберіганням приватного автотранспорту, тобто паркуванням.

За словами Володимира Лесика, у Львові склалася критична ситуація з кількістю місць для паркування автомобілів.

"Особливо актуальною є проблема дефіциту паркувальних місць для мешканців спальних районів. З огляду на те, що двори багатоквартирних будинків проєктувались ще в радянські часи, коли автомобіль був швидше розкішшю, а не засобом пересування. 

Станом на сьогодні значна кількість цих автостоянок вже забудовані новим житлом. Підвищення щільності забудови та збільшення кількості авто спровокували недостатню кількість місць для зберігання автомобілів.

Через відсутність достатньої кількості облаштованих місць для паркування на прилеглих територіях будинків, мешканці змушені паркувати свої автомобілі на тротуарах, газонах та спортивних майданчиках. Через це постійно виникають конфліктні ситуації між мешканцями, більше того така ситуація не сприяє належному рівню комфортних та безпечних умов проживання." – наголосив Лесик.

Депутат пояснив, що львів’яни скаржаться на те, що часто вже наявні автостоянки для паркування недобросовісні оператори перетворили на "автосалони" для продажу вживаних авто, тому приватний транспорт туди паркуватися не допускають.

"Прошу: надати доручення відповідним службовим особам Львівської міської ради здійснити інвентаризацію усіх земельних ділянок, що використовуються для зберігання автомобілів (автостоянок) у Львові на предмет їх використання за призначенням та належним оформленням; у випадку виявлення з боку користувачів земельними ділянками порушень у частині використання території не за призначенням, зобов’язати їх усунути наявні порушення та здійснювати користування автостоянками відповідно до їх цільового призначення" – додав Лесик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.