Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Фаріон

Четвер, 9 листопада 2023, 10:44

Анонімні студенти Львівської політехніки хочуть перевірити мову Фаріон на синтаксичні помилки

Ірина Фаріон

Студенти Львівської політехніки звернулися до правоохоронців через висловлювання Ірини Фаріон про російськомовних захисників.

Про це повідомила Колегія та Профком студентів і аспірантів НУ "ЛП" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Колегія студентів звернулася до правоохоронних органів через висловлювання Ірини Фаріон про російськомовних військових. Вони зазначають, що не підтримують таку позицію мовознавиці, оскільки медійне поширення образливих наративів про російськомовних військовослужбовців не збігатися з цінностями та тією волонтерською підтримкою, яку роблять студенти.  
 
"Залишаємо за собою право дослідити поведінку п. Фаріон в контексті освітньо-навчального процесу, наявність подібних закидів під час викладацької діяльності та у роботі зі студентами Львівської Політехніки, – йдеться у документі" – йдеться у документі. 
 
 
Нагадаємо, що 7 листопада Омбудсмен звернувся до Нацполіції та СБУ через висловлювання Ірини Фаріон про російськомовних військових. У одному з інтерв'ю, Фаріон заявила, що не вважає українцями тих, хто говорить російською мовою, зокрема і військовослужбовців бригади Нацгвардії "Азов" і 3-ї окремої штурмової бригади.
 
Вчора Львівська політехніка заявила, що вона не несе відповідальності за висловлювання своїх працівників поза навчальним закладом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.