Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Собор Святого Юра

Понеділок, 20 листопада 2023, 15:20

Львівська ОВА реставруватиме Собор Святого Юра за 31 мільйон

Собор Святого Юра

Львівська ОВА замовила за 31 мільйон гривень реставрацію Собору Святого Юра.

Управління капітального будівництва Львівської ОВА оголосив тендер у системі ProZorro на реставрацію об'єктів комплексу пам'ятки архітектури – Собору Святого Юра у Львові, які підрядник повинен доставити до 31 грудня 2024 року.

Аукціон стартує 27 листопада, а очікувана вартість закупівлі становить 31 716 420 грн.

Згідно з закупівлею, переможець тендеру має зробити реставрацію та реабілітацію (ревалоризації) об'єктів комплексу пам'ятки архітектури національного значення XVIII століття – Архикатедрального Собору Святого Юра.

У перелік робіт входять: впорядкування території подвір'я, реставрація дзвіниці, брам та огорож, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об'їзду північного і західного корпусів капітули тощо.

Зазначимо, на початку листопада голова Курії Львівської Архієпархії УГКЦ Митрополит Львівський Ігор Возьняк звернувся до Львівської ОВА щодо відновлення ремонтно-реставраційних робіт у соборі. За його словами, першочергово виникла потреба завершити облаштування сходів при центральному заході для зручності парафіян.

У вересні цього року Львівська ОВА замовила за 327 тисяч гривень коригування ПКД з реставрації Собору Святого Юра.

Нагадаємо, у вересні цього року АМКУ виявив змову між двома фірмами, які брали участь у тендері 2021 року на реставрацію та пристосування будівель комплексу Собору Святого Юра у Львові.

Крім цього, у червні цього року поліція встановила, що директор підприємства-підрядника підробив документи та привласнив понад 2 млн грн, виділених на реконструкцію території навколо собору.

Додамо, депутати Львівської міськради затвердили програму відновлення Святоюрського комплексу у травні 2017 року, а у лютому того ж року уряд виділив 20 млн грн на реставрацію споруд собору.

Також у 2020 році Львівська ОДА звернулася до уряду з проханням виділити ще 12 млн грн на реставрацію собору Святого Юра.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.