Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Собор Святого Юра

П'ятниця, 17 листопада 2023, 14:49

З обласного бюджету виділили 6 мільйонів гривень на ремонт Собору Святого Юра

Собор Святого Юра

Першочергово планують завершити ремонт сходів, які ведуть до Собору, а також облаштувати водостічну систему навколо всього комплексу.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

На початку листопада Голова Курії Львівської Архієпархії УГКЦ Митрополит Львівський Ігор Возьняк звернувся листом до управління капітального будівництва Львівської ОВА щодо відновлення ремонтно-реставраційних робіт. Першочергово виникла потреба завершити облаштування сходів при центральному заході для зручності парафіян.

"З обласного бюджету в межах програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення виділили 6 млн. грн. На сьогодні потрібно здійснити основні роботи для того, аби реконструкція була проведена відповідно до проекту. В пріоритеті, завершення сходів, які ведуть до Собору, а також улаштування водостічної системи навколо всього комплексу" – повідомив т.в.о. начальника управління капітального будівництва Роман Дуля. 

Відкоригований проект по об’єкту "Проект реставрації та реабілітації (ревалоризації) об'єктів комплексу Пам'ятки архітектури Національного значення XVIII ст. ох. №376 Архикатедрального Собору Св.Юра в м. Львові (впорядкування території горішнього і долішнього подвір'їв, реставрація дзвіниці, брам та огорож, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об'їзду північного і західного корпусів капітули), (інженерні мережі та благоустрій території) (коригування)" пройшов експертизу в частині проєкту та кошторису та отримав позитивний експертний звіт.

Нагадаємо, у жовтні Господарський суд скасував ухвалу Львівської міськради щодо передачі у комунальну власність земельної ділянки на площі Святого Юра, 5 у Львові, яку міськрада у 2022 році передала Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

А у листопаді депутати звернулись до президента з проханням передати церкві землі поблизу Собору Святого Юра, які суд постановив забрати з комунальної власності.

Додамо, у 2021 році Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ звинуватила Концерн РРТ у рейдерському захопленні Митрополичих садів у Львові й залученні для цього військової техніки. Натомість Концерн РРТ заявив про проведення планових навчань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.