Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

торфовище у Білогорщі

Понеділок, 18 грудня 2023, 11:43

Суд відхилив скаргу гаражного кооперативу на незаконно приватизовані землі в Білогорщі

торфовище у Білогорщі

Верховний суд не задовільнив скаргу "Гаражно-будівельного кооперативу "Індустріал" на земельну ділянку площею 21,4649 га.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Львівської області. 

Про це йдеться в ухвалі від 12 грудня 2023 року № 914/582/22 Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду.

Заступник керівника Франківської окружної прокуратури міста Львова звернувся з позовом до Львівської міськради, в якому просив визнати недійсним рішення Рясне-Руської сільської ради про передачу у власність  "Гаражно-будівельний кооператив "Індустріал" земельної ділянки.

А також у прокуратурі вимагають скасувати державну реєстрацію права власності Кооперативу на земельну ділянку площею 21,4649 га.

Натомість Гаражний кооператив подав касаційну заяву, в якій просить відмовити у задоволенні такого позову. Однак, Верховний Суд постановив, що не бачить підстав для відмови, тому не задовільнив заяву Кооперативу.

Нагадаємо, у січні цього року Прокуратура добивалася повернення 60 га незаконно приватизованих земель у власність Рясне-Руської сільради. А у грудні 2020 року Львівська міськрада звернулася до поліції через розпаювання Рясне-Руською сільрадою 58 га заказника "Торфовище Білогорща".

Додамо, у грудні 2021 року суд визнав протиправним приєднання села Рясне-Руське до Львова. У січні 2020 року Львівська міська рада звернулася до уряду з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів, зокрема село Рясне-Руське

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.