Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад Львівщини

П'ятниця, 26 січня 2024, 12:34

Шість медичних закладів Львівщини зависли в повітрі

медичний заклад Львівщини

Козицький затвердив план розвитку Львівського госпітального округу з шістьма непогодженими лікарнями.  

Про це йдеться в додатку до розпорядження очільника Львівської ОВА № 66/0/5-24ВА «Про затвердження Плану розвитку Львівського госпітального округу на 2023-2025 роки» від 19 січня 2024 року.

Обласне й місцеві керівництва не погодили статусу загального медичного закладу для Підбузької лікарні Східницької громади й Центральної лікарні міста Борислава на Дрогобиччині, а також для Рудківської лікарні на Самбірщині.

Водночас Яворівська центральна районна лікарня і львівське ТМО «Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги» не стали кластерними закладами охорони здоров'я, а ТМО «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» у Львові не утвердилося як надкластер, орієнтований на пацієнтів із рідкісними та складними захворюваннями.

Перевірка стану укриттів у закладах здоров'я з неврегульованим статусом засвідчила, що Бориславська та Східницька лікарні не мають належної кількості сховищ.

ЛТМО «Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги» забезпечена підвальними приміщеннями.

ЛТМО «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» й Рудківська лікарня Самбірського району обладнані найпростішими підземними спорудами. А Яворівська центральна районна лікарня користується відремонтованим 2022 року укриттям.

Інші 37 медичних інституцій остаточно ввели до складу Львівського госпітального округу. Зокрема, мережу поповнили 21 загальний лікарняний заклад, 7 кластерних і 9 надкластерних установ. Проблем зі сховищами в жодному з цих закладів не зафіксовано.

Щодо кадрових рішень у медичній сфері, то Львівська ОВА сподівається залучити до лікарського штату області, який налічує 10 239 осіб, ще 406 фахівців. Найзатребуванішими спеціалістами для госпітального округу є лікарі реабілітаційної медицини, ерго- та фізичні терапевти, їхні асистенти, анестезіологи, стоматологи, рентгенологи, онкологи й психотерапевти. А нових гастроентерологів, ревматологів, дієтологів, урологів, наркологів та імунологів 2024 року залучатимуть найменше.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.