Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Вівторок, 6 лютого 2024, 11:35

У Львівській облраді напрацювали рішення про створення ліцею на базі санаторної школи у Бориславі

школа на Львівщині

У Львівській облраді напрацювали проєкт рішення про зміну типу та перейменування Бориславської загальноосвітньої санаторної школи. 

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Львівська ОВА 12 січня цього року зареєструвала на сайті облради проєкт рішення про зміну типу та найменування освітнього закладу ЛОР "Бориславська загальноосвітня санаторна школа І-ІІІ ст.".

Як йдеться у проєкті рішення, з метою покращення якості надання освітніх послуг "Бориславську загальноосвітню санаторну школу"перейменують у "Бориславський мистецький ліцей", враховуючи Меморандум про співпрацю між ЛНУ імені Івана Франка, департаментом освіти і науки Львівської ОВА та школою.

"Змінити тип та найменування КЗ ЛОР "Бориславська загальноосвітня санаторна школа 1-3 ступенів" зі встановленням поступової трансформації у комунальний заклад Львівської обласної ради "Бориславський мистецький ліцей" – йдеться в документі.

У проєкті рішення зазначили, що із внесенням змін до чинного законодавства України санаторні школи повинні бути ліквідовані чи перетворені в інший тип – ліцей або на один з типів закладів загальної середньої освіти.

Метою прийняття рішення є покращення якості надання освітніх послуг, розвиток творчих та мистецьких здібностей учнів, забезпечення потреб одарованих творчих громадян у здобуття повної загальної середної освіти у поєднанні із початковою та профільною мистецькою освітою. 

Нагадаємо, в Україні до 2027 року має бути сформована мережа професійних ліцеїв. Загалом 100 шкіл області планують трансформувати в ліцеї. 

Додамо, у листопаді 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про перетворення двох санаторних шкіл області у наукові ліцеї: санаторної школи у Винниках та школи № 1 імені Б.-І. Антонича у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.