Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Липинського – Лінкольна

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 6 лютого 2024, 10:30

На Липинського – Лінкольна у Львові облаштують парк з озером

вул. Липинського – Лінкольна

Парк з озером на вул. Липинського – Лінкольна займатиме площу у 3 гектари.

Про це повідомляє департамент містобудування Львівської міської ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

На вул. Липинського – Лінкольна, що у Шевченківському районі Львова, планують облаштувати парк з озером, який займатиме площу у понад 3 га та буде восьмим парком у місті з водоймою.

Наразі у міській раді тривають активні підготовчі роботи.

"Документи на збереження нової зеленої зони майже готові. Є кадастровий номер, розроблено проєкт землеустрою. На найближчій сесії його мають затвердити" – розповіли в управлінні земельних ресурсів Львівської міськради.

Парком офіційно опікуватиметься ЛКП "Зелений Львів". У його межі також входитиме й озеро, що поруч. У перспективі тут проведуть реконструкцію, а згодом облаштують громадський простір.

Працівники ЛКП "Зелений Львів" прибирають територію зелених насаджень, яка всіяна побутовим сміттям, зрізають аварійні дерева, дроблять гілки, чистять від порослі. Напівзруйновані бетонні конструкції демонтують.

Зазначимо, нині у Львові є 7 парків з озерами: Стрийський, Озеро Левандівське, Піскові озера, Знесіння, Горіховий Гай, Погулянка, Снопківський. 

Нагадаємо, ще у 2019 році у Львові зареєстрували електронну петицію з вимогою створити паркову зону в Шевченківському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.