Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лікарня Simone Veil

ФБ Зубача

П'ятниця, 9 лютого 2024, 15:11

У Львові біля лікарні на Миколайчука збудують заклад для літніх людей

лікарня Simone Veil

У міськраді планують оголосити архітектурний конкурс на центр, який стане частиною Національного реабілітаційного центру "Незламні".

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у Львові буде заклад для літніх людей за сучасними стандартами. Він стане частиною Національного реабілітаційного центру "Незламні" (UNBROKEN). За зразок беремо досвід такого французького геронтологічного центру при Каннській лікарні.
 
 
На останньому засіданні сесії Львівської міськради надали Лікарні швидкої допомоги дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у районі вул. Миколайчука. Мова про орієнтовно 1,8 га із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівників-інтернатів для людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями.
 
"Місце для такого закладу обрали не випадково (на схемі це добре видно) – поруч заплановано парк, є відповідна медична інфраструктура, житло для реабілітованих, яке будуємо, школа, садок, житловий масив. Посеред соціуму, але одночасно з усіма передумовами для відпочинку і дозвілля" – написав Любомир Зубач.
 
Як і всю мережу закладів UNBROKEN, планують це організовувати переважно за кошти партнерів, будуть по максимуму залучатися грантові кошти. За взірець беруть досвід геронтологічного центру при каннській лікарні Simone Veil.
 
 
"В архітектурному плані це три будівлі-блоки, поєднані між собою. Звичайно, в найкращих європейських традиціях – повністю енергоефективні. Але що цікаво. Сам французький центр збудували не десь далеко від людей. Навпаки, поруч з міською лікарнею. Причому перші поверхи цього центру віддали під громадську функцію – кав’ярні, перукарні, магазини тощо. Бо ж мета - не ізолювати літніх людей–мешканців геронтологічного закладу, не позбавити їх спілкування з рештою світу. А якомога більше їх соціалізувати" – додав Любомир Зубач.
 
Французький геронтологічний центр збудували фактично на місці, де була парковка лікарні, що поруч. А тому тут фактично нема громадського простору. І у цьому, львівський проєкт може стати кращим за французький, оскільки у нас є де облаштувати гарний громадський простір біля майбутнього центру. Швидше за все, щоб врахувати все і зробити якнайкраще у Львові проведуть архітектурний конкурс.
 
 
 
Зазначимо, проект ухвали опубліковали на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 2 лютого 2024 року.

Нагадаємо, у грудні 2023 році на Миколайчука стартувало будівництво багатоповерхівок для переселенців будівництво на вул. Миколайчука. Поблизу реабілітаційного центру Unbroken за кошти Євросоюзу збудують вісім багатоповерхівок для переселенців. 

Додамо, ще у грудні 2022 року стало відомо, що Єврокомісія виділить 19,5 мільйона євро на будівництво у Львові соціального житла для вимушених переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.