Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

блокада кордону

GETTY IMAGES

Понеділок, 12 лютого 2024, 11:38

Польські фермери заблокували ще два пункти пропуски та відновили блокаду у Медиці

блокада кордону

Протестувальники обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску "Зосін–Устилуг" та "Долгобичув–Угринів".  

Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби України.

Як повідомили українських прикордонників польські колеги, сьогодні о 10:10 годині розпочались акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску "Зосін". Протестувальники мають намір здійснювати пропуск по 3 вантажні транспортні засоби вагою понад 3,5 тонни на годину.

Легкові автомобілі, автобуси, транспортні засоби з гуманітарною допомогою, а також транспортні засоби до 3,5 тонни в обох напрямках будуть оформлятись у звичайному режимі.

"Також, близько 10:00 години, майже 150 осіб пікетувальників та 20 одиниць сільгосптехніки розпочали блокування руху біля пункту пропуску "Долгобичув". Обмежено рух вантажівок вагою до 7,5 тонни в обидва боки, а також вантажівок вагою понад 7,5 тонни на вʼїзд в Польщу. Учасники акції протесту мають намір пропускати по 2 вантажні автомобілі на годину в обидва напрямки" – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, польські фермери поновили свої дії з блокування руху вантажних транспортних засобів на напрямку пунктів пропуску "Медика –Шегині". За наявною інформацією вони пропускатимуть по одній вантажівці в годину. На пропуск легкового автотранспорту та автобусів акція протесту поширюватись не буде.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".  Зазначимо, у Медиці блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

10 лютого акцію протесту у пункті пропуску "Медика – Шегині" закінчили та відновили рух, однак польські фермери продовжують блокувати два пункти пропуски на кордоні з Україною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.