Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

валідатор

Вівторок, 13 лютого 2024, 13:59

У Львові поліцейські виписують штрафи за безквитковий проїзд на 100 гривень більше, ніж контролери

валідатор

300 грн штрафу, сплачені за постанову контролерів надходять перевізникам, а 400 грн штрафу, накладеного поліцією, надходять до держбюджету.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У ЛКП "Львівавтодор" зазначили, що за час дії безготівкової системи оплати проїзду у громадському транспорті Львова контролери здійснили перевірку реєстрації поїздок понад 497 тис. пасажирів.

Через відсутність оплати чи валідації проїзду працівники служби контролю виписали близько 3 тис. штрафів. Ще 60 постанов за незареєстрований проїзд винесли представники поліції. До слова, кошти, сплачені за штрафний квиток (300 грн), надходять перевізникам. А кошти від сплати штрафу, накладеного поліцією (400 грн), надходять до державного бюджету.

Також у підприємстві зазначили, що з 26 січня у громадському транспорті також працюють "таємні пасажири". Це працівники відділу контролю ЛКП "Львівавтодор", які одягнені в цивільний одяг.

"Головним їхнім завданням є документування порушень з боку водіїв та пасажирів. Наразі зафіксовано понад 100 порушень, здійснених водіями. Всю  зібрану інформацію передаємо для реагування перевізникам та в департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури" – зазначив директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк.

Нагадаємо, за перший місяць роботи безготівкової оплати на всіх маршрутах громадського транспорту у Львові контролери виписали 670 штрафів.

Додамо, з 1 грудня 2023 року у громадському транспорті Львова розпочали працювати контролери у тестовому режимі. Загалом у Львові для перевірки е-квитка планують працевлаштувати понад 200 контролерів.

Тоді ж у Львові збільшили вартість штрафу за безквитковий проїзд до 300 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.