Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Валерій Курко

Фб Козицького

Середа, 14 лютого 2024, 15:00

Валерія Курка звільнили з посади командира 103 бригади тероборони ЗСУ

Валерій Курко

Сьогодні командира 103-ої бригади сил тероборони ЗСУ Валерія Курка звільнили з посади.

Про це повідомляє 103-тя окрема бригада територіальної оборони Збройних Сил України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 14 лютого, командира 103-ої бригади сил територіальної оборони ЗСУ Валерія Курка звільнили з посади. Курко очолював бригаду від моменту її створення на початку 2022 року.

"Більше, ніж 2 роки тому, головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний призначив мене на посаду командира 103 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

Згідно з рішенням найвищого військового командування, я залишаю посаду командира 103 окремої бригади територіальної оборони. І мені не соромно за жоден день, проведений на цій посаді" – заявив Валерій Курко.

За його словами, він створював бойову бригаду з нуля, а 24 лютого 2022 року більш ніж 4000 добровольців, які ніколи не асоціювали себе з військовою службою, прийняли рішення захищати нашу державу від російських злочинців.

"23 місяці наша бригада безперервно знаходиться на лінії безпосереднього зіткнення з ворогом, захищає український народ і державу ціною власної мужності, непересічного чину та ціною власних життів" – додав Курко.

Зазначимо, Валерій Курко як командир третього батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади був одним із захисників Донецького аеропорту, працював командиром навчального батальйону 199-го центру Десантно-штурмових військ ЗСУ.

У серпні 2022 року президент Володимир Зеленський нагородив Валерія Курка орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.