Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 17 лютого 2022, 12:13

У Львові створять восьмий підрозділ Сил тероборони у випадку оголошення воєнного стану

Львів

На території області розташовуватимуться сім батальйонів тероборони, а у випадку воєнного стану у Львові створять восьмий піддрозділ.

Про це сьогодні, 17 лютого, на сесії Львівської міської ради повідомив командир 103 Окремої бригади територіальної оборони регіонального управління сил територіальної оборони "Захід" Валерій Курко.

"1 січня 2022 року вступив в дію закон про основи національного спротиву і на виконання цього закону у Львові була сформована 103 бригада Сил територіальної оборони за новим штатом, яка містить в собі 7 батальйонів, згідно з новим територіально-адміністративним устроєм. Тобто в кожному району – один батальйон. Також був сформований штаб зони територіальної оборони Львівської області" – наголосив Курко.

Однак, за його словами, у Львові можуть створити окремий, восьмий, підрозділ Сил тероборони.

"Львів є місто, де мешканців понад 900 тисяч, під час оголошення повної або часткової мобілізації та воєнного стану на базі 103 бригади буде сформована окрема бригада для міста Львова. Виходячи з цього, Львів – одне із п'яти міст, яке буде мати унікальну можливість формувати і забезпечувати свій офіційний військовий підрозділ" – пояснив Валерій Курко.

Нагадаємо, 28 січня виконком міськради схвалив програму заходів щодо підготовки Львівської МТГ до національного спротиву на 2022-2024 роки, а з 31 січня міське управління надзвичайних ситуацій та тероборони очолив Микола Грицайчук. На підготовку Львова до національного спротиву у міськраді пропонують виділити більше 8 мільйонів гривень.

Також з 25 січня розпочалися військові навчання для чиновників мерії та працівників комунальних підприємств, також у Львові розробляють заходи на випадок надзвичайної ситуації через військову загрозу з боку Росії.

З 9 лютого у місті запрацював центр рекрутингу територіальної оборони, а територіальну оборону Львівської області очолив підполковник Валерій Курко.

Додамо, з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон про основи національного спротиву, складовою якого є територіальна оборона, рух опору та підготовка українців до національного спротиву.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.