Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 9 лютого 2022, 13:55

У Львові запрацював центр рекрутингу територіальної оборони

Львів

Центр рекрутингу територіальної оборони відкрили у приміщенні Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 8 лютого, у приміщенні Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, що на вул. Пекарській, 41, відкрили центр рекрутингу територіальної оборони, де всі охочі можуть отримати консультації, подати заяви і документи на вступ до сил територіальної оборони.

Центр діє на другому поверсі будівлі. Тут передбачили робочі місця для двох фахівців: оператора довідкової служби, який консультуватиме й надаватиме довідкову інформацію щодо вступу до територіальної оборони, необхідних для цього документів; представника бригади територіальної оборони, який безпосередньо прийматиме документи на вступ до бригади.

"Механізм доволі простий. Є телефон гарячої лінії і фізично тут є два військовослужбовці з мого штату, які можуть не просто надати фахову консультацію – вони перевірять, чи є людина на військовому обліку, бо це перший крок для того, щоб підписати контракт на службу в резерві.

Після перевірки цих документів – військового квитка чи довідки, запропонують посаду, яка є в штаті сил територіальної оборони, і людина напише заяву на вступ до територіальної оборони – в нашій Львівській області це 103 бригада. Тоді отримає перелік документів, які їй необхідно буде зібрати для оформлення особової справи і подачі в районні центри комплектування та соціальної підтримки – колишні військкомати. Вони сформують особову справу і призвуть їх до лав Збройних сил України. Після цього – підпишуть контракт для служби в резерві у складі сил територіальної оборони" – пояснив командир територіальної оборони Львівщини Валерій Курко.

Нагадаємо, 28 січня виконком міськради схвалив програму заходів щодо підготовки Львівської МТГ до національного спротиву на 2022-2024 роки, а з 31 січня міське управління надзвичайних ситуацій та тероборони очолив Микола Грицайчук. На підготовку Львова до національного спротиву у міськраді пропонують виділити більше 8 мільйонів гривень.

Також з 25 січня розпочалися військові навчання для чиновників мерії та працівників комунальних підприємств.

Зазначимо, з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон про основи національного спротиву, складовою якого є територіальна оборона, рух опору та підготовка українців до національного спротиву.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.