Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Домажир"

loda.gov.ua

Вівторок, 27 лютого 2024, 15:27

Ведмежий притулок Домажир відкриває новий туристичний сезон

"Домажир"

Притулок готується до відкриття нового туристичного сезону 2024, яке відбудеться 1 березня. 

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

Притулок працюватиме з середи по суботу, з 09:00-18:00. Відвідування відбуватиметься тільки у супроводі екскурсовода за обов’язковим попереднім записом. 

Станом на зараз тут проживає 28 ведмедів, яких врятували із поганих місць проживання, таких як мисливські притравлювальні станції, готелі, ресторани, цирки та приватні звіринці.

"Для відвідувачів збудована зручна інфраструктура із паркінгом для автомобілів та велосипедів. На території притулку працює кафе "Мед та Ягода" з альтанками, де ви зможете скуштувати страви локальної кухні, серед яких і Яворівський пиріг, який внесли до нематеріальної культурної спадщини України" – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, 1 березня відбудеться відкриття виставкової кімнати "Два Світи". Вони мають на меті показати жахливі умови утримання та експлуатації ведмедів у неволі на фоні контрасту – щасливих тварин у природному середовищі. 

До притулку прокладений веломаршрут "В гості до ведмедів", який стартує у Львові з Високого замку та пролягає сільською територією, а в місті велоінфраструктурою. Протяжність маршруту складає 26 км. Також у 2023 році тут відкрили екологічну стежку "Мальовниче Розточчя" протяжністю 6 км.

Нагадаємо, ведмежий притулок "Домажир" створений у жовтні 2017 року за підтримки благодійного фонду Four Paws (Австрія). Розташований на захід від Львова поблизу села Жорниська за символічною адресою – вулиця Ведмежий край, 1.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.