Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Середа, 13 березня 2024, 14:52

У Домі Звуку стартує проєкт щодо осмислення викликів, пов’язаних зі штучним інтелектом

ЛКП "Львівське радіо" та УКУ запускають спільний проєкт "Питання Прометея: Штучний Інтелект та виклики поза межами технології".

Про це повідомили організатори заходу.

У виставковому просторі "Дому Звуку" у Львові, що знаходиться в історичній будівлі "Львівського радіо" на Князя Романа, 6, стартує спільний проєкт ЛКП "Львівське радіо" та Українського Католицького Університету – "Питання Прометея: Штучний Інтелект та виклики поза межами технології". 

Це перша міждисциплінарна програма в Україні з осмислення викликів, пов’язаних зі штучним інтелектом, спробою зрозуміти та окреслити його дійсний вплив на людство. Оптика програми буде звернена до таких сфер дії ШІ як: мистецтво і наука, глобальна безпека, освіта і бізнес, вибори та демократія, війна в Україні та міжнародні конфлікти, ідентичність та приватність.

Програма триватиме з березня по грудень 2024 року та складатиметься з 16 подій, серед яких – лекції, дискусії, майстерні та експозиція. В проєкті братимуть участь відомі розробники, науковці, філософи, митці, соціологи, дослідники, юристи. В рамках програми також буде записана серія подкастів.

Особливості проєкту:

- міждисциплінарний підхід: проєкт розглядатиме феномен Штучного Інтелекту через оптики різних наукових дисциплін, технологій та методів;

- розгляд штучного інтелекту з погляду етики та філософії, дискусії про страх майбутнього, ретрофутурологію та ймовірні наслідки діяльності ШІ на повсякдення людини;

- розгляд технічних та комерційних аспектів застосування Штучного Інтелекту, його можливостей, обмежень і актуальних наукових досліджень та розробок у цій сфері;

- розгляд впливу Штучного Інтелекту, нових форм взаємодії та співтворення у сферах мистецтва, культури та креативних індустрій, включаючи можливості ШІ у генерації творчих ідей та мистецьких творів;

- аналіз правових аспектів регулювання Штучного Інтелекту, а також обговорення політичних питань, пов'язаних з його впровадженням та використанням. 

Ця програма створить унікальну платформу для обговорення складних питань, пов'язаних з розвитком і використанням штучного інтелекту, а також сприятиме формуванню глибокого розуміння цієї технології та її впливу на суспільство.

Перша подія проєкту – лекція директора з інновацій Українського Католицького Університету Олексія Молчановського – відбудеться 23 березня, в суботу, о 15:00 год в подієво-виставковому просторі "Дому Звуку".

Нагадаємо, у грудні 2023 року у Львові відкрили новий простір Дім Звуку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.