Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Гамаліївське водосховище

ua-travel.info

П'ятниця, 15 березня 2024, 13:14

Замість Пелчинського ставу Садовий веслуватиме на Гамаліївському водосховищі

Гамаліївське водосховище

У міськраді напрацювали проєкт ухвали про Меморандум між Львовом, Новим  Яричевом, Мурованим щодо розвитку Гамаліївського водосховища.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 13 березня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про підписання та затвердження Меморандуму про співпрацю між Львівською міськрадою, Новояричівської селищною радою, Мурованською сільрадою щодо намірів знайти спільні шляхи розвитку Гамаліївського водосховища.

Йдеться про водосховище, яке розташоване біля села Гамаліївка при в'їзді до Львова, яке забезпечує технічною водою ЛМКП "Львівтеплоенерго" й на території якого Львівська міськрада планує облаштувати веслувальну базу.

"З метою покращення екологічного стану та рекреаційної привабливості Гамаліївського водосховища, враховуючи потребу у взаємній співпраці щодо розвитку цієї території, міська рада ухвалила: затвердити Меморандум про співпрацю між Львівською міською радою, Новояричівської селищною радою, Мурованською сільською радою щодо намірів знайти спільні шляхи розвитку Гамаліївського водосховища" – вказано у проєкті ухвали.

Згідно з документом, Меморандум повинен призвести до зменшення забруднення Гамаліївського водосховища та інших водойм, які його наповнюють, а також збільшити спортивний й рекреаційний потенціал водосховища для використання мешканцями Львівської агломерації.

Львівська міськрада, Новояричівська селищна рада та Мурованська сільрада мають спільно напрацювати програму заходів з очищення та розвитку Гамаліївського водосховища у межах роботи спеціально створеної робочої групи.  

Нагадаємо, у вересні 2023 року Держслужба геології та надр України провела аукціон з продажу спецдозволу на користування надрами на ділянку "Гамаліївка" Львівського торфового родовища площею 403,6 га на території якого знаходиться Гамаліївське водосховище.

Через це депутати Львівської обласної ради направили звернення до уряду щодо недопущення видобутку торфу на цій ділянці, адже він спричинить зменшення рівня води Гамаліївського водосховища, зниження рівня ґрунтових вод та родючості ґрунтів, виникнення торф’яних пожеж та інших негативних наслідків для довкілля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.