Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 15 березня 2024, 12:27

На Львівщині ухилянт пропонував 4000 доларів хабаря прикордоннику

хабар

Мешканець Львівщини намагався дати 4 000 доларів хабаря прикордоннику, щоб той дозволив йому виїхати з України до Польщі.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці затримали 35-річного мешканця Львівщини, який намагався надати 4 000 доларів хабаря прикордоннику, щоб той дозволив йому виїхати з України до Польщі.

За інформацією поліції, раніше чоловік неодноразово намагався виїхати за кордон як супровідник людини з інвалідністю.

"В листопаді 2023 року фігурант взяв шлюб із жінкою, яка має ІІ групу інвалідності. Після одруження, маючи нібито законні підстави для виїзду за кордон, чоловік кілька разів намагався залишити територію України. Зважаючи на призовний вік чоловіка та нещодавню дату укладення шлюбу, прикордонники у ході стандартної перевірки на пункті пропуску запідозрили фігуранта у фіктивності наданих документів. Після кількох невдач фігурант вирішив перестрахуватися і запропонував прикордоннику 4 000 доларів для безперешкодного перетину кордону" – йдеться у повідомленні.

Ухилянта затримали 12 березня на території одного із пропускних пунктів Львівщини одразу після передачі прикордоннику частини хабаря у 2 000 доларів. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ та обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, у лютому в області викрили організаторів схеми вивезення ухилянтів під виглядом водіїв вантажівок. За такою схемою незаконно перетнули кордон 12 чоловіків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.