Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Юхновський

Вівторок, 26 березня 2024, 14:32

Помер вчений та громадський діяч Ігор Юхновський

Ігор Юхновський

Сьогодні помер фізик-теоретик та почесний громадянин Львова Ігор Юхновський.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 26 березня, у віці 98 років помер доктор фізико-математичних наук, громадський і політичний діяч, народний депутат України І-IV скликань Ігор Юхновський.

"Сумна новина. Відійшов до вічності Ігор Рафаїлович Юхновський. Світла, добра, мудра людина. Почесний громадянин Львова. Творець України. Обличчя Незалежності. Про прощання та похорон повідомимо згодом" – написав Садовий.

Зазначимо, Ігор Юхновський – український фізик-теоретик, доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України, автор ідеї референдуму 1 грудня 1991 року, який закріпив Незалежність України.

Юхновський був народним депутатом України I-IV скликань, а також співзасновником Українського інституту національної пам'яті й виконував обов'язки його голови із 2006 до 2010 року.

У 2016 році, з нагоди 760-річчя Львова, Ігорю Юновському надали звання "Почесний громадянин міста Львова".

Нагадаємо, у серпні 2019 року Ігор Юхновський взяв участь в урочистому відкритті Меморіалу пам'яті Героїв Небесної сотні у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.