Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ділянка на вул. Б. Хмельницького

city-adm.lviv.ua

Четвер, 2 травня 2024, 14:00

Ділянку на території району Збоїща планують продати для будівництва офісів та адмінбудівель

ділянка на вул. Б. Хмельницького

У міськраді напрацювали проєкт ухвали, якою планують продати ділянку на вул. Б. Хмельницького для будівництва адміністративних та офісних центрів.

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 1 травня 2024 року.

На сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують продати земельну ділянку на вул. Б. Хмельницького у власність на земельних торгах у формі електронного аукціону.

Згідно з документом, йдеться про ділянку площею 2,8938 га, що знаходиться на Б. Хмельницького у Шевченківському районі Львова й перебуває у комунальній власності. На цій ділянці відсутні будь-які об’єкти нерухомості.

Ділянку, яка належить до земель громадської та житлової забудови й розташована в зоні Г-6 – зона об’єктів торгівлі, планують продати на торгах з подальшим будівництвом тут адміністративних та офісних центрів.

"Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки для продажу у власність на земельних торгах у формі електронного аукціону площею 2,8938 га на вул. Б. Хмельницького для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку за рахунок земель житлової та громадської забудови, перевівши їх із земель, що не надані у власність або користування" – йдеться в ухвалі.

Як пояснили у міськраді, продаж цієї земельної ділянки дозволить залучити додаткові кошти до міського бюджету та забезпечить ефективне використання земельного фонду.

Крім цього, у детальному плані території житлового району "Збоїща", затвердженого міською радою у 2014 році, передбачено на цій ділянці будівництво об’єктів соціально-побутового призначення та придорожнього сервісу.

 

Нагадаємо, раніше у Львові напрацювали також проєкт ухвали про будівництво закладів освіти на Пасічній, а також планували дозволити розділити ділянку на вул. Мазепи для будівництва торгово-офісних центрів та житлового будинку.

Крім цього у міськраді планують дозволити новоствореній фірмі будівництво нової багатоповерхівки на вул. Д. Січинського, 1 у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.