Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

П'ятниця, 17 лютого 2017, 09:52

Ділянка на Яворівщині не підходить для сміттєзвалища

львівське сміття

Експерти встановили, що виділена Львову ділянка на території Яворівської «Сірки» не підходить під полігон та завод з переробки відходів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Вчора, під час засідання науково-експертної групи під головуванням Ігоря Юхновського комісія зробила висновок, що земельна ділянка площею 12,8 га на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» в Яворівському районі не відповідає нормативним вимогам до облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з твердими побутовими відходами.

Експерти, проаналізувавши наявні в ТзОВ «Інститут «Гірхімпром» дані, визначили, що ділянка знаходиться в карстово небезпечній зоні, де облаштування полігонів не допускається.

Також ділянка не відповідає вимогам державних будівельних норм щодо відстаней до відкритих водоймищ, культурно-оздоровчих об’єктів, водозаборів, заповідників. За останні роки тут на місці сірчаних кар’єрів утворились великі озера, орієнтовною площею 700 га, а недалеко протікає річка Шкло.

«Відтак, науково-експертна група вважає неможливим використання промислового майданчика підприємства «Сірка» для будівництва полігону твердих побутових відходів і сміттєпереробного заводу», – йдеться у висновках групи.

Нагадаємо, робоча група на чолі з академіком Ігорем Юхновським була створена 30 січня для розгляду питання про сміттєзвалище на Яворівському полігоні.

Однак ще на початку лютого заступник керівинка науково-експертної групи, кандидат технічних наук Національного лісотехнічного університету Юрій Зима наголошував, що ділянка не придатка для сміттєзвалища.

Зазначимо, у січні прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення облдержадміністрації передати місту земельну ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.