Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електронний квиток

Вівторок, 2 квітня 2024, 15:02

У Львові відновили можливість поповнення ЛеоКарт

електронний квиток

Відновлення автоматизованої системи е-квитка, на яку здійснили хакерську атаку, триває вже 4 дні.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні, 2 квітня, у Львові частково відновили роботу автоматизованої системи електронного квитка, на яку 29 березня здійснили хакерську атаку.

Ціллю атаки стали бази даних програмного забезпечення АСОП, через що до цього часу не працювали сервіси друку персоналізованих ЛеоКарт, купівлі чи поповнення транспортних карток, а також перевірки балансу.

Наразі відновили можливість перегляду балансу та поповнення карток.

"Відновлено можливість перегляду балансу на картках ЛеоКарт і, відповідно, поповнення цього балансу. Оскільки роботи з відновлення системи ще тривають, то в міру проведення тих чи інших налаштувань та оновлень, ця функція може тимчасово бути відключена. Також, на деяких картках баланс може відображатися станом на дату останнього оновлення. Однак, знову ж таки, в міру проведення відповідних робіт і налаштувань – баланс почне відображатися коректно" – наголосив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

За його словами, документи на виготовлення пільгових транспортних карток ЛеоКарт від мешканців приймають у звичному режимі. Видавати їх будуть після повноцінного відновлення належної роботи системи.

Нагадаємо, 29 березня повідомляли, що сервіси друку, купівлі чи поповнення, а також перевірки балансу "ЛеоКарт" тимчасово не працюють через позапланові технічні роботи.

Також 23 лютого відбувся тимчасовий збій у роботі фінансового ядра компанії "Мікроелектроніка" через це львів'янам, які розраховувались за проїзд банківською картою, кошти списувати через 3-4 дні.

Додамо, 11 грудня 2023 року у Львові почала діяти безготівкова оплата у всьому громадському транспорті. Згідно з рішенням виконкому, вартість проїзду становить 20 грн під час розрахунку готівкою у водія, під час оплати банківською карткою проїзд вартує 15 грн, а з картою "ЛеоКарт" – 13 грн за одну поїздку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.