Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

П'ятниця, 12 квітня 2024, 11:07

Компанія з Сумщини придбає бродівську агрофірму

земельна ділянка

АМКУ погодив компанії "Ханзе Агрі Україна" придбати єдиний майновий комплекс бродівської агрофірми.

Про це повідомила пресслужба Антимонопольного комітету України.

Вчора, 11 квітня, Антимонопольний комітет України прийняв рішення про надання компанії "Ханзе Агрі Україна" дозволу на придбання єдиного майнового комплексу бродівської агрофірми ТОВ "Броди Агро".

"Надано дозвіл ТОВ "Ханзе Агрі Україна" на придбання активів ТОВ "Броди Агро" у вигляді єдиного майнового комплексу сільськогосподарського призначення" – йдеться у повідомленні АМКУ.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Броди Агро" зареєстроване з 2007 року у селі Шнирів Золочівського району, займається вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Компанія належить ТОВ "Лани Агро", якою володіє кіпрська фірма Genesta Limited. Кінцевими власниками компанії є американці Рор Джордж та Табасінік Моріс.

Натомість ТОВ "Ханзе Агрі Україна" створене у 2017 році у смт Степанівка на Сумщині. Компанія здійснює виробництво сільськогосподарської продукції, її доробку, зберігання та продаж в Україні та за її межами, здійснює поставки мінеральних добрив, насіння для сільськогосподарських товаровиробників. Власниками фірми є мешканці Сум Сергій Заєць та Володимир Заєць, а також їхня фірма ТОВ "Сіейті".

Зазначимо, у 2018 році Держекоінспекція оштрафувала ТОВ "Броди Агро" на 90 662 грн через використання підземних прісних вод зі свердловин села Шнирів без спеціального дозволу на водокористування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.