Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський апеляційний суд

facebook.com/photo/?fbid=1142248420490913

Понеділок, 29 січня 2024, 08:40

Суд залишив директора ТОВ «БК «Терон девелопмент» в СІЗО за підозрою у розкраданні коштів на ремонті військової частини у Золочеві

Львівський апеляційний суд

Директор є близьким родичом депутатки Бродівської міськради Ольги Кравчук

Львівський апеляційний суд  23 січня залишив в силі рішення Золочівського районного суду Львівської області від 9 січня про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному  директору ТОВ «БК «Терон девелопмент» Валерій Кравчуку з визначення розміру застави.

«Ухвалу слідчого судді Золочівського районного суду Львівської області від 09 січня 2024 року про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному ОСОБА_7 з визначення розміру застави залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника ОСОБА_6 в інтересах підозрюваного ОСОБА_7 без задоволення. Ухвала суду апеляційної інстанції є остаточною та касаційному оскарженню не підлягає»,  — сказано у рішенні, опублікованому в у Державному  реєстрі судових рішень.

У стрічці соцмережі ФБ  «Екс-Бродівський район» повідомлено, що йдеться про Валерія Володимировича Кравчука, родича депутатки Бродівської міської ради від політичної партії «За майбутнє» Ольги Кравчук, який підозрюється у розкраданні коштів на військових тендерах.

У рішеннях Золочівського суду сказано, що кримінальна справа порушена за клопотанням Тернопільської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Правоохоронці підозрюють Володимира Кравчука у привласненні бюджетних коштів за попередньою змовою групою осіб за договорами підряду щодо проведення реконструкції будівель спеціального призначення військової частини, що спричинило збитки державному бюджету на загальну суму 795 734,77 грн.

Ольга Кравчук заперечує звинувачення на адресу свого родича і стверджує, що роботи на військовому об’єкті не були завершені через те, що  замовник не усунув невідповідності в технічній документації, а також у зв’язку з початком воєнного стану.

В той час,  коли  скандал з розкраданням коштів військових родиною Кравчуків набув чималого розголосу, сама Ольга Кравчук брала участь у акціях за збільшення допомоги армії у Бродах.

Це не перша кримінальна справа, пов’язана з діяльністю компаній родини Кравчуків та їхньою участю у тендерах.  В минулому компанії «Терон девелопмент», «Айвер», «Добропласт», в яких Ольга Кравчук та її родичи виступають засновниками і керівниками, брали участь у тендерах у Львівській та Волинській областях.

В Луцькому міськрайонному  суді по сьогодні розглядаються відносно КП «Луцьке» і його підрядників, серед яких компанії родини Кравчуків.  

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.