На сесію Львівської облради винесли рішення про співпрацю з Каліфорнією

пʼятниця, 24 травня 2024 р. о 12:38

У облраді підготували проєкт рішення про встановлення побратимських відносин між Львівщиною та штатом Каліфорнія.

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Львівська ОВА 20 травня цього року зареєструвала на сайті облради проєкт рішення про встановлення побратимських відносин між Львівською областю та штатом Каліфорнія (США).

Зокрема, як йдеться у проєкті рішення, у січні цього року Сенат штату Каліфорнія прийняв рішення про встановлення побратимських відносин зі Львівщиною, а 25 квітня Асамблея штату проголосувала за цю резолюцію сенату.

Як зазначили у Львівській ОВА, це рішення відкриває шлях до взаємовигідної співпраці між Львівщиною та Каліфорнією у галузях економіки, освіти, науки та культури.

"Львівщина – друга область в Україні, яка розпочала співпрацю з
американським штатом. Встановлення побратимських відносин – це символ підтримки американським народом та жителями Каліфорнії всіх українців, наших прагнень цінностей та вектору руху. Ця резолюція є вкрай важливою для Львівщини, оскільки Каліфорнія, яка за розміром є п’ятою економікою у світі, є надзвичайно розвинутим регіоном і може якнайкраще сприяти розвитку Львівщини у різних галузях, обміні досвідом, знаннями та технологіями" – йдеться у документі.

Станом на сьогодні штат Каліфорнія має одну з найбільших українських громад у США, зокрема, приблизно кожен шостий український іммігрант у США проживає у Каліфорнії.

"Львівська область має стратегічне розташування та економічний потенціал, які відкривають можливості для торгівлі, інвестицій та ділового партнерства. Спільні ініціативи можуть сприяти економічному зростанню, створенню робочих місць та сталому розвитку" – йдеться у пояснювальній записці до проєкту рішення.

Нагадаємо, 25 квітня 69 з 80 членів Асамблея штату Каліфорнія підтримали січневе рішення Сенату цього штату і проголосувала за резолюцію про встановлення побратимських відносин зі Львівською областю.

Додамо, у травні цього року тютюнова компанія Philip Morris International відкрила нову фабрику у Львівській області на 250 робочих місць, в яку інвестувала 30 мільйонів доларів.

Мітки: США, партнерство, новини львова, сесія львівської облради, проєкт рішення облради

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024