У Львові для пільговиків планують обмежити кількість поїздок у транспорті

четвер, 23 травня 2024 р. о 15:17

Львівська міськрада вирішила встановити ліміти на безоплатний проїзд у маршрутках та електротранспорті для власників пільгових ЛеоКарт.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні, згідно з даними системи електронного квитка, щодня власники пільгових "ЛеоКарт" здійснюють близько 160-170 тисяч поїздок в громадському транспорті Львова, за кошти перевізнику компенсують з бюджету Львова.

В середньому, один власник пільгового е-квитка здійснює 18 поїздок в місяць, проте є пасажири, які впродовж місяця реєструють від 100 до 400 пільгових поїздок.

Саме через це у міськраді планують запровадити ліміти на безоплатне користування громадським транспортом.

"Після запуску безготівкової оплати проїзду ми маємо повні аналітичні дані про поїздки, які здійснюють пільговики в міському громадському транспорті. В нас навіть є рекордсмен, який за місяць зареєстрував 452 поїздки. Оскільки за кожну завалідовану пільгову поїздку кошти перевізникам оплачує місто, це є досить суттєве навантаження на міський бюджет.

Тому зараз ми розглядаємо питання щодо обмеження кількості поїздок до 60 в місяць для власника однієї пільгової ЛеоКарт. Це дасть можливість зекономити для міського бюджету понад 30 млн грн в рік" – заявив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

За його словами, ці обмеження не стосуватимуться учасників бойових дій та учнів.

Додамо, 11 грудня 2023 року у Львові почала діяти безготівкова оплата у всьому громадському транспорті. Згідно з рішенням виконкому, вартість проїзду становить 20 грн під час розрахунку готівкою у водія, під час оплати банківською карткою проїзд вартує 15 грн, а з картою "ЛеоКарт" – 13 грн за одну поїздку.

Станом на початок травня 65% пасажирів міського транспорту Львова користуються "ЛеоКарт" й мешканцям видали близько 263 тисячі персоналізованих карток – пільгових, учнівських та студентських.

Мітки: громадський транспорт, електронний квиток, інфраструктура, новини львова, е квиток, Леокарт

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024