Про це повідомляє кореспондент Варіантів.
“Я хочу застерегти населення від придбання неякісних та небезпечних харчових продуктів, які реалізуються в місцях стихійної торгівлі та на агропродовольчих ринках”, - зазначив головний спеціаліст ГУ Держасамепідслужби у Львівській області Мирослав Гушул.
"Молочні та м’ясні продукти, а також ранню городину особливо небезпечно купувати в місцях стихійної торгівлі. Та й власноруч виготовляти м'ясні продукти не завжди безпечно, оскільки важко здійснити правильну термічну обробку", - розповів Гушул.
Тому спеціаліст порадив купувати ковбаси та шинку в спеціалізованих магазинах, у яких є холодильники з вмонтованим термометром. В магазинній продукції завжди можна дізнатися умови виготовлення, зберігання та термін придатності.
До Великодніх свят мережа магазинів “Барком” робить знижку до 10%. Як зазначив менеджер з продажу компанії “Барком” Руслан Волошенюк, це ніяк не впливає на якість продукції. Багато хто вважає, що якщо є знижка на товар, то він “бракований”. Компанії “Барком” важливо, щоб клієнт і після свят приходив у їхні магазини.
“Втрата” на знижці компенсується тим, що клієнти купують більше виробів, ніж у будні.
“Основна причина - це зовнішій вигляд продукту на що потрібно звертати увагу. Поверхня має бути чистою, сухою, без пошкоджень, без ознак псування. Вигляд має бути естетичним, апетитним, щоб ви захотіли його їсти, а також свіжий. По-друге, це маркування. Основної інформацією є дата виготвлення і термін реалізації продукту. Також на маркуванні можна почерпнути таку інформацію, як склад продукту.”, - повідомила головний технолог м’ясоперебного заводу “Барком” Наталія Підсудкевич.
Заповнити Великодній кошик в середньому можна за 200-300 гривень. Зменшити цю суму можна, але незначно.
Експерти радять економити за рахунок пошуку знижок у магазинах, а не покупкою дешевої продукції сумнівної якості.