Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

infosmi.net

Середа, 5 червня 2013, 16:45

8 із 28 українських аеропортів обслуговують 98% пасажирів

8 із 28 аеропортів України у містах Бориспіль, Дніпропетровськ, Донецьк, Київ, Львів, Одеса, Сімферополь та Харків обслуговують 98% пасажиропотоків та 92% вантажопотоків.

Про це сьогодні, 5 червня, на річних зборах Асоціації "Аеропорти України" повідомив президент асоціації Анатолій Троценко, інформує кореспондент Варіантів.

Решта ж  20 аеропортів, наголосив він, виконують лише 2% пасажиропотоків.

За словами Троценка, окремих аеропортах, таких як Кіровоград, Херсон, Хмельницький, Тернопіль, Черкаси, Рівне, Полтава, взагалі не відбуваються регулярні перевезення, за виключенням окремих чартерних рейсів. А виживають ці  аеропорти за рахунок фінансової допомоги місцевих рад.

"Більшість аеропортів перебувають у важкому фінансовому становищі - вони практично не розвиваються і не оновлюють свої основні фонди. Технічне оснащення більшості аеропортів України перебуває на вкрай низькому рівні. Через відсутність регулярних авіарейсів, ці аеропорти не мають засобів для підтримання аеродоромів в робочому стані", - сказав Троценко.

Від додав, що Асоціація "Аеропорти України" подавала на розгляд уряду концепцію розвитку український аеропортів до 2023 року, однак її відхилили через брак коштів.

Нагадаємо, цього року пасажиропотік зменшився на 0,6% через банкрутство "Аеросвіт". 





Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.