Андрій Тимчишин,  27 вересня 2013

Варіанти на вікенд

Про відбірковий конкурс краси "СтудМіс Україна 2013", симфонічний концерт для геймерів, та багато іншого читайте у Варіантах на вікенд.

Варіанти на кіно

Один з найбільш яскравих зірок сучасного Голлівіду, колоритний та амбітний актор Джозеф Гордон-Левітт, за плачами якого значна фільмографія, за останні два роки встиг вирости під крилами Бетмена у повноцінного Робіна з картині Темний лицар повертається та зіграти молодого Брюса Вілліса із Петлі часу.

Однак цього йому виявилося замало, у 2013 році він дебютував в неочікуваному амплуа, адже окрім головної ролі, виступив в ролі режисера і сценариста комедії Пристрасті Дон Жуана. В результаті маємо Гордона-Левітта, який зняв Гордона Левітта за сценарієм Гордона-Левітта.

Під час перегляду, фільм може здаватися прямолінійними і нав'язливим, але цей недолік можна з легкістю пробачити режисерові-дебютанту. Тим більше цьому сприяє акторський склад: Скарлет Йоханссон, Джуліанна Мур, Енн Хетеуей та Роб Браун.

І в кінці, ще одна хвала вітчизняним прокатчикам, які настільки хворіють лексикоманією, що оригінальну назву фільму Don Jon, замінюють на Пристрасті Дон Жуана.

Друга кінопрем’єра також не обійшлася без актора-режисера. Однак у цьому випадку йдеться про більш досвідченого Бена Афлека, якому випала роль поганця-бізнесмена у драматично-кримінальному трилері Сліпа удача.

Скоріш за все, ця стрічка буде останньою перед серйозним перевтілення Афлека у нового Бетмена для сиквелу фільму Людина зі сталі.

Що стосується трилеру, то Джастін Тімберлейк в свої 32 роки все ще намагається косити під студента, тому і не скажеш, що він органічно вписується в цю роль.

Окрім поп-виконавця, до фільму долучились й інша зірка кінематографу: містер Титанік, а по-сумісництву і Великий Гетсбі, Леонардо ДіКапріо, який став продюсером стрічки.

Третій кінофільм стосується вітчизняного, в більшості львівського кіно, яке останнім часом активізується. То у Львові знімають серіал 12-ти серійний серіал Вовче серце за участі актора Андрія Мерзлікіна, то значна частина зйомок першого українського комедійно-ганстерського кіно Ломбард Любомира Левицького також проходила у Львові.

На цей раз йдеться про фільм, який не з’явиться на великих екранах, однак доступним він стане вже 28 вересня о 19:00 на вечірці, присвяченій його презентації, на вул. Староєврейська, 5 (ресторан "Хорс").

Як зазначають автори стрічки, нам презентуватимуть першу львівську кримінальну комедію Мар’яна.

До зйомок залучені акторів театру ім. Леся Курбаса, зокрема Олега Цьона, Оксану Козакевич, Миколу Березу. У результаті на глядачів чекає 2 варіанти розвитку подій: або вийде добротне локальне, однак якісне кіно, або ще один треш, і чи не останній провал вітчизняного кінематографу.

Варіанти для поціновувачів краси

28 вересня 2013, о 22:00 радимо відвідати відбірковий конкурс краси "СтудМіс Україна 2013" у клубі Ring Club (вул. Джерельна, 20).

Участь візьмуть 14-20 Львівських студенток, але тільки одна з них стане "Студ Міс Львова 2013". Номінантки на звання "СтудМіс 2013" радуватимуть глядачів дефіле в чотири виходи. Окрім цього на глядачів очікує шоу програма за участі Fortuna dance centry, а після закінчення на всіх чекає дискотека та святкування.

Музичні варіанти

В суботу, 28 вересня, о 21.00 любителям рок-н-ролу радимо сходити на концерт гурту Bubblehead  у клубі-кафе "Music Lab" (вул. Братів Рогатинців, 27). Вхід вільний.

Також, 28 вересня о 18:00, кожен охочий може стати учасником музичних феєрій вихідних. Адже у міському палаці культури ім. Г.Хоткевича (вул. Кушевича, 1) відбудеться вечір бардівської української пісні. Головна фішка в тому, що можна приносити власні інструменти, щоб пограти й поспівати разом.

Спеціальний гість – гурт Indian summer з Івано-Франківська (екс Пікова Дама). Cпільне дружнє співання відомих та нових авторських українських пісень на осінню тематику.

Також в перерві між частинами вечора – традиційне частування-чаювання, тому приносьте з собою солодощі.

А вже о 20:00 в ту ж таки суботу на вас очікує концерт рок-гурт "Файно" у Львівській копальні кави (пл. Ринок 10).

Всі геймери Львова єднайтеся! Для вас 28 вересня о 18:00 Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17) пройде концерт "Музика віртуальних світів: поміж драконів та зорельотів", у програмі якого ви зможете почути саундтреки до таких всесвітньо відомих ігор, як:  Heroes of Might and Magic, Neverwinter Nights, World of Warcraft, Bard’s Tale, The Witcher, Stronghold, Dragon Age, Assassin’s Creed, Mass Effect, Bioshock Infinite, StarCraft, Dune та інших. Вартість такого задоволення обійдеться у 50-80 грн.

В неділю, 29 вересня о 19:00 пройде Благочинний концерт на підтримку Оксани Куліш у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Учасники: найбільших студентських хорів міста Фрайбурга (Німеччина) Молодіжний церковний хор Junge Kantorei Freiburg

Фестивальні варіанти

Кінцевий вересневий вікенд радимо провести в активному відпочинку.  Саме для цього 28-30 вересня Центр творчості дітей та юнацтва Галичини "Погулянка" (вул. Вахнянина, 29) запрошує на VII Фестиваль активного туризму Манівці 2013, присвячений Всесвітньому дню туризму.

На учасників очікує: найбільший у Західній Україні відкритий скеледром та 12-метровий надувний скеледром, каяки і катамарани, велосипедна траса, радіокеровані моделі, бігбол слеклайн над озером, паркур-спот і смуга перешкод.

Спортивні варіанти

28 вересня у місті стартує в "Кавова миля", у рамках VІІ Міського свята "На каву до Львова".

Учасники "Кавової милі" стартуватимуть на площі Ринок, а далі за маршрутом: вул. Шевська – вул. Театральна – вул. Лесі Українки – вул. Друкарська та фініш на площі Ринок, де на учасників чекатиме приємний кавовий сюрприз.

Обов’язково радимо відвідати з 27 по 29 вересня Ярмарок спорту 2013 у Спорткомплексі Динамо (вул. Вітовського, 53).

Протягом трьох днів спорткомплекс "Динамо" перетвориться в спортивну столицю Галичини, де мешканці міста зможуть безкоштовно познайомитись зі спортивною інфраструктурою Львова.

Участь беруть понад пів сотні спортивних федерацій, понад півтори тисячі спортсменів. Також завітають на Ярмарок і відомі спортсмени: Сергій Конюшок, Володимир Рекша, Інна Осипенко-Радомська, Анна Безсонова.

Фото варіанти

Любителям фотомистецтва радимо сходити на осінню фотовиставку просто неба, яка розпочнеться 29 вересня 2013, о 10:00, на вул. Підвальна (сквер навпроти Арсеналу).

До участі запрошуються усі бажаючі: професійні фотомитці та фотографи-аматори. Немає обмежень в темі: приносьте ті свої роботи, якими хочете поділитись. Окрім того непотрібні попередні реєстрації.

Рекомендований розмір друку світлин: від 15х21 до 30х40; – мотузки та прищіпки будуть на місці;

Зі зворотнього боку своїх робіт залишайте щось від себе: свої контакти, історію свого фото, побажання, улюблений уривок з вірша, фразу, слово. Кожну фотографію з виставки можна придбати за символічну суму від 3 грн до 20 грн. Усі зібрані кошти спрямуються на освітні потреби дітей, які проживають у спільноті взаємодопомоги "Емаус-Оселя".

Варіанти на релакс

Для тих, хто прагне спокійного і тихого провести цей вікенд радимо відвідати художні майстер-класи для дорослих 29 вересня, о 11:00, вул. Вітовського, 39 (Студія дитячої творчості "Калякі-Малякі"). На учасників очікує арт-терапія. Окрім того, можна вивчити: розпис по тканині, живопис аквареллю, розпис по склу, підсвічники, склянки, картини, живопис олійними фарбами, ліпка з глини, інсталяція та перформанс, орігамі.

28-29 вересня з 11:00 до 16:00, у Державному природознавчому музеї  НАН України (вул. Театральна, 18) пройде майстер-клас для всієї сім’ї від Ірина Дутко та Маріанни Дибової під назвою "Відкритий океан".

Як дати нове життя використаним ПЕТ-пляшкам? Чи можливо їх оживити у вигляді медуз? Відповіді на ці питання можна отримати на цьому майстер-класі, в рамках виставки екологічного плакату "Нічого не вирішено".

Мистецькі варіанти

Для поціновувачів живопису на цих вихідних відкрита виставка живопису Ольга Кваші у Мистецькій галереї "Зелена Канапа" (вул. Вірменська,7).

Для цієї виставки Ольга Кваша підготувала близько двадцяти пейзажів з пленерів по всій Україні.

Мистецька галерея Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) запрошує на виставку Виставка Олександра Сухоліта.

Український скульптор, живописець, самобутній представник сучасного українського мистецтва, сьогодні Олександр Сухоліт вже легенда – його роботи вважає за честь презентувати Національний художній музей України.

Леся Квик та Василь Флуда цього вікенду у культурно-мистецькому центр Дзиґа (вул. Вірменська, 35) представлять свій спільний проект виставку "Вільно Art".

27 вересня о 19:00 відбудеться відкриття виставки Зоф’ї Малковіч "Якщо випущу повітря з легенів, надалі буде так само?" у Галерея "Єфремова26" (вул. Єфремова, 26).

Також у п’ятницю, 27 вересня, стартує виставка одного із найцікавіших художників польського регіону Альфонса Кулаковського. Місце зустрічі : музей етнографії та художнього промислу (пр. Свободи, 15).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.