Правоохоронці затримали серійного автокрадія

Середа, 2 жовтня 2013, 11:41

Працівники Управління карного розшуку ГУ МВС України у Львівській області за скоєння незаконних заволодінь транспортними засобами затримали 27- річного львів’янина. Наразі слідчі довели чотири факти викрадення автомобілів.

Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Останнім в переліку викрадених автомобілів став ВАЗ 217230 сірого кольору, викрадений 6 вересня в одному з спальних районів Львова.

Як з’ясували правоохоронці, затриманий ретельно готувався до кожного злочину, мав відповідне обладнання та добре продуману та неодноразово відпрацьовану схему збуту викрадених автомобілів.

В основному викрадач спеціалізувався на автомобілях ВАЗ, хоча не відмовлявся від викрадення іномарок.

Більшість автомобілів затриманий викрадав у темну пору доби. Для відключення сигналізації та відкривання дверей автомобілів злочинець використовував сканери та пристрої для виявлення радіохвиль. Для того, щоб запустити двигун в арсеналі злочинця було кілька наборів для механічного зламу замка запалювання автомобіля, а також кілька мобільних телефонів.

Після викрадення на автомобіль навішувались транзитні номерні знаки та його переганяли у Закарпатську область, де і переобладнували для подальшого продажу. Під час обшуку приміщень, в яких зберігались викрадені автомобілі, було виявлено та вилучено кілька комплектів транзитних номерних знаків, авто магнітоли, автомобільні чохли … В подальшому після переобладнання автомобілі продавали на території Закарпатської області.

Зараз затриманий перебуває в СІЗО, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.289 ККУ (незаконне заволодіння транспортними засобами), санкція якої передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. Правоохоронці перевіряють причетність затриманого до скоєння подібних злочинів.

Мітки: автовикрадення, інститут археології та джерелознавства ім. Грушевського