Кубок Анрі Делоне привезли до Львова

Середа, 23 травня 2012, 15:50

Сьогодні, 23 травня, до Львова привезли та презентували Кубок Анрі Делоне та розмістили його на площі перед Оперним театром.

«Сьогодні великий день. Про цей Кубок ми мріяли, ми бажали його, а зараз ми маємо прекрасну можливість милуватись цим кубком в нашому місті», - сказав міський голова Андрій Садовий.

На честь цієї події організували урочистий парад, який стартував від пл. Ринок, Кубок попрямував до площі перед Оперним театром.

Кубок пробуде у Львові три дні і далі він вирушить до Києва, де його вручать новим чемпіонам Європи з футболу. Із завтрашнього дня всі бажаючі зможуть сфотографуватися біля кубку безкоштовно, сьогодні ж до кубку змогли потрапити лише міський голова, футболісти Степан Юрчишин та Ігор Кульчицький, та деякі учасники параду.

Зазначимо, що Кубок Анрі Делоне отримує чемпіон Європи з футболу. Названо його на честь Анрі Делоне, першого генерального секретаря УЄФА, що вперше запропонував проведення Європейської першості з футболу. Починаючи з першого в історії турніру, чемпіон нагороджувався Кубком Анрі Делоне та зберігав його 4 роки, до наступного чемпіонату Європи.

Мітки: Євро2012, Кубок Анрі Делоне