Шемчук має претензії до СБУ через секту Догнала

Вівторок, 29 жовтня 2013, 10:24

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук розповів, що має претензії до Служби Безпеки України через діяльність так званих "підгорецьких отців".

Про це очільник області розповів в програмі "Люстрація" на телеканалі ZIK.

"Мені відома ситуація з сектою Догнала на Львівщині. Є дуже багато різноманітної інформації з приводу того з ким вони спілкуються, хто за них просить, хто з ними має спільні справи і так далі. Станом на сьогоднішній день у мене є певні претензії до Служби Безпеки України, оскільки недавно пан Догнал заявив про те, що він просить війська Російської Федерації та Білорусі ввести в Україну та навести конституційний лад. Чи тут є заклик? Чому не порушено кримінальне провадження? Ми про це говоримо уже три тижні з керівництвом СБУ", - зазначив Шемчук.

"Сьогодні є багато підстав, аби вважати, що міграційна служба недопрацьовує і працює неналежним чином. Претензії до керівника цієї служби у мене є, я йому ці претензії говорив - в контексті Догнала", - розповів голова ОДА. 

"Мати в Україні та Львівській області таку організацію, яка буде безнаказанно закликати керівників інших держав ввести сюди війська, не кажу про інші речі, які стосуються міжцерковного життя, - на такі речі повинні належно і негайно прореагувати правоохоронні органи", - сказав Шемчук.

Мітки: міграційна служба, СБУ, секта Догнала, шемчук віктор