Акція "Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря" відбулася у Львові (ФОТО, ВІДЕО)

П'ятниця, 1 листопада 2013, 13:43

Сьогодні посли Республіки Польща, громадські діячі Польщі, львівські поляки взяли участь в акції "Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

"Акція "Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря" започаткована львів'янами в 2003-му році. Мета цієї акції - віддання шани всіх, хто похований на цьому цвинтарі. Сьогодні, як і минулого року, є 40 тисяч лампадок. Наші волонтери працюватимуть весь день, щоб на вечір цвинтар був гарним", – розповів консул республіки Польща у Львові Яцек Жур.

Яцек Жур також розповів, що у рамках "Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря" вшанують пам'ять не тільки поляків, а й українців, вірмен та інших.

Покладання вінків та лампадок відбулося за участі Надзвичайного та Повноважного Посла РП в Україні Генрика Літвіна, Генерального Консула РП у Львові Ярослава Дрозда та Секретаря Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва Анджея Кунерта, директора Польського інституту в Києві Ярослава Ґодуна.

Зокрема поклали вінки та лампадки на могили Артура Ґроттґера, Константи Ордона, Владислава Белзи, Ґабріели Запольскої, Юліуша Макаревіча, Северин Ґощиньского, Стефана Банаха, Мєчислава Ґембаровіча

 

Мітки: Світло пам'яті для Личаківського цвинтаря, Ярослав Дрозд