Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

україна-єс

aspekty.net

Середа, 6 листопада 2013, 13:42

Україна звикатиме до Угоди з ЄС не менше 8 років, ? експерт

україна-єс

Близько восьми років доведеться витратити Україні, аби звикнути до усіх пунктів Угоди про асоціацію з ЄС. Перш за все, мова йде про митне законодавство.

Про це розповів депутат Львівської обласної ради, засновник ТзОВ «Барком» (ТМ «Родинна ковбаска») Олег Баран.

«Угода з ЄС - це нові шанси для розвитку української економіки», - запевняє експерт. Додаючи, що підписання такого документу - однозначно правильний шлях розвитку країни. Однак до нововведень, зокрема у митному законодавстві, Україні доведеться звикати тривалий період.

«Митні тарифи на певні групи товарів – знижуватимуться, тому до цього питання треба підходити поступово і виважено. Адже є галузі, у яких ми маємо серйозні проблеми: вони малорозвинені. Тому потрібно буде працювати так, щоб їх не загубити. Якщо цього не зробимо – то від певних напрямків просто доведеться відмовитись», - наголосив Олег Баран.

За словами експерта, найбільше від Угоди з ЄС виграє пересічний споживач. Адже він отримає більший вибір продукції, але за нижчою ціною. «Натомість найтяжче буде українським підприємцям, доведеться звикати до серйозніших вимог. Та і вітчизняні фермери не готові, що після Угоди ціни знижуватимуться, а вимоги зростатимуть», - додав Олег Баран.

Як каже експерт, ще не факт, що через 8 років Україна стане повноцінним учасником ЄС. «Ми маємо приклад Туреччини, яка ще кілька десятиліть тому підписала угоду про асоціацію з ЄС, але досі так і не стала повноцінним членом Європейського Союзу. Взагалі нам варто розуміти, що ЄС зацікавлений в Україні не менше, ніж Україна в ЄС», - наголосив Олег Баран.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.