Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

osvita.com.ua

П'ятниця, 22 листопада 2013, 14:43

До Львівської Політехніки прибули 800 іноземних студентів на фестиваль науки

Близько 800 студентів та викладачів із 12 країн світу приїхали до Львова для участі в роботі IV Міжнародного молодіжного фестивалю науки "Litteris et Artibus", який проходить у Національному університеті "Львівська Політехніка".

Про це Варіантам повідомила прес-служба прес-служба НУ "Львівська політехніка".

Триватиме фестиваль до 23 листопада. Загалом, за час проведення заходу у Політехніці відбудеться 9 конференцій, в яких візьмуть участь науковці України, Росії, Молдови, Туреччини, Румунії, Індії, Польщі, Швеції, Австрії та інших країн Центральної та Східної Європи.

Як розповів організатор фестивалю «Litteries et Artibus» Олександр Березко, цього року фестиваль має чимало нововведень. Серед них можливість онлайн участі у конференціях та випуск наукових матеріалів на електронних носіях з огляду на екологічні аспекти використання паперу. "Кожного разу у нас є шось нове, ми ускладнюємо собі життя", - каже організатор. Також цього року проект вперше здобув президентський грант.

"Наша мета - сприяти формуванню молодої наукової еліти та розвитку міжнародної співпраці, - зазначив Олександр Березко, - "Litteris et Artibus" охоплює широке коло тематик у технічних та гуманітарних сферах. У програмі - конференції з інженерії, архітектури та геодезії, соціальних та комп'ютерних наук, психології та економіки тощо".

Важливою частиною фестивалю стане проведення круглого столу за участі громадських організації різних країн, присвяченого сучасним проблемам молодіжної науки.

"У ньому візьмуть участь представники міжнародних та українських молодіжних громадських організацій науково-освітнього спрямування: EuroDoc (Європейська федерація національних асоціацій молодих науковців), MILSET (Всесвітній рух за проведення дозвілля в науці і техніці), Національні ради аспірантів Польщі (KRD та PDUT), Рада молодих учених при Держінформнауки України, Національний студентський союз України та ціла низка інших, - розповів Олександр Березко. - Маємо шанс, що Україна теж вступить у EuroDoc, що дасть можливість українським вченим представляти свої доробки на ширшому рівні".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.