Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

yak-prosto.com

Понеділок, 28 травня 2012, 17:00

В Україні хочуть скасувати розмитнення автомобілів

Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів пропонує серію законопроектів, які знижують акцизний збір за ввезення б/у іномарок. В майбутньому ж подібний збір взагалі скасують. Про це повідомив гендиректор асоціації Олег Назаренко.

Сьогодні акцизні збори за ввезення уживаної машини залежать від її класу та робочого об'єму двигуна - від 1,5 до 3 євро за 1 куб. см.

«У всьому світі акциз - це податок на високорентабельні товари, наприклад, алкоголь чи сигарети, або на предмети розкоші», - пояснив О. Назаренко.

А зниження вартості митного оформлення завдасть удар по «чорному авторинку», дозволивши залучити до державного бюджету додаткові надходження. «У нас пів країни змушені ставати злочинцями, оскільки цими митами водія заганяють у тінь. Купивши в тій же Німеччині машину за 500 євро, тут потрібно заплатити за її розмитнення в п'ять разів більше », - зазначив Назаренко.

Джерело: Коментарі

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.