КОД вимагає від Костюка публічно задекларувати його позицію по мовному питанню

Субота, 2 червня 2012, 12:41

Львівський Комітет опору диктатурі звернувся до голови львівської ОДА Михайла Костюка із вимогою публічно задекларувати його позицію по мовному питанню до 5 червня – «до початку акцій протесту громадськості біля стін Львівської ОДА, яка вимагатиме не допустити прийняття ганебного законопроекту Колесніченка-Ківалова».

КОД також вимагає від Костюка оприлюднити факти порушення мовних прав національних меншин на Львівщині, якщо такі мають місце.

«Ви, як очільник області, зобов'язані володіти повною інформацією про стан речей у регіоні, а передусім про ситуацію з дотриманням прав і свобод людини на очолюваній Вами території. Тому звертаємось до Вас з вимогою надати об'єктивну інформацію про факти порушення в регіоні мовних прав національних меншин», - йдеться у зверненні.

КОД висловлює переконання, « що об'єктивний аналіз цього питання підтвердить відсутність будь-якої мовної дискримінації на теренах поліетнічної Львівщини».

«Тому вважаємо Вашим посадовим та людським обов'язком офіційно повідомити про це Верховну Раду та Президента України, а також проінформувати останнього про явну антиконституційність та аморальність відповідного «мовного» законопроекту», - сказано у заяві.

Нагадаємо, 5 червня у Верховній раді України запропонований розгляд законопроекту, яким передбачено зміни щодо статусу російської мови в України. Цього ж дня Львівська міська та областна ради проведуть виїздні позачергові сесії у Києві.  

Мітки: КОД, Костюк, росіська мова