Львівські митники порушують закон при складенні протоколів, – прокуратура

Вівторок, 24 червня 2014, 15:38

Через неналежне виконання службових обов’язків посадовцями Львівської митниці Міндоходів, громадяни-порушники уникають відповідальності за перевищення строків тимчасового ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зазначимо, що згідно з Митним законодавством України, автомобілі, які перебувають під митним контролем, при переміщенні повинні відповідати низці вимог, а саме: перебувати у незмінному стані; використовуватися лише з метою транзиту; бути доставленими у митний орган призначення до закінчення 5-ти або 10–ти денного строку.

Натомість, службовцями митних постів за два останні роки взагалі не притягувались до адміністративної відповідальності винні у порушеннях митних правил особи, що упродовж 2012-2014 років ввозили на митну територію України від 2 до 7 транспортних засобів. Протоколи відносно останніх складались лише у 2014 році.

При перевірці також викликала занепокоєння неналежна фіксація порушень митних правил та порушень проваджень за вказаною категорією справ окремими посадовцями, що в подальшому призводить до їх закриття як митним органом, так і судом.

На усунення виявлених порушень прокуратурою області керівництву Львівської митниці внесено подання та поставлено вимогу вжити заходи дисциплінарного впливу до службових осіб, які допустили порушення вимог чинного законодавства.

Мітки: митниця, прокуратура львівщини