Депутати Турківської райради виступили за збереження району

Середа, 13 травня 2015, 14:17

Турківські депутати написали звернення щодо збереження району як самостійної адміністративно-територіальної одиниці.

Про це повідомила прес-служба Турківської районної ради.

На засіданні Турківської райради депутати розглянули концепцію уряду щодо територіальної реформи та вирішили зберегти Турківський район як самостійної адміністративно-територіальної одиниці.

Також депутати запропонували об’єднати сусідні гірські райони - Старосамбірський та Сколівський в одну адміністративно-територіальну одиницю з центром у місті Турка.

Як йдеться у зверненні, всі населені пункти Турківського, Сколівського, частина Старосамбірського і Дрогобицького районів мають статус гірських. Отже, комплексне забезпечення соціально-економічного розвитку цих населених пунктів, яким надано статус гірських, можливе тільки в єдиному адміністративному районі.

"Збереження Турківського району як самостійної адміністративно-територіальної одиниці дасть можливість зберегти також автентичний фольклор місцевого населення - бойків, а також стрімкого розвитку туризму та рекреації. Вже розпочався процес створення національного природного парку «Бойківщина», активно працює Західний реабілітаційно-спортивний центр НКСІ України", - йдеться у зверненні депутатів.

Нагадаємо, у 2014 році уряд схвалив концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. А також у рамках децентралізації влади було висунуто пропозиції щодо зміни адміністративно-територіального устрою України.

Відтак районні територіальної організації та місцеве самоврядування повинні до 15 травня подати до обласної міжвідомчої координаційної комісії перспективні плани об’єднання економічно спроможних територіальних громад районів.

Мітки: адміністративнотериторіальна реформа, депутати, звернення, турківська рда, Турківський район