Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Греція

erepublik.com

Вівторок, 30 червня 2015, 10:49

Греція може вийти з ЄС

Греція

Більшість греків виступають за вихід з єврозони і навіть з Євросоюзу.

Про це повідомляє Euronews.com.

У Греції відбувся мітинг проти дій Брюсселя і кредиторів.

"Тепер наша черга говорити "ні" вимогам кредиторів, які мають намір заграбастати всю нашу країну. Оскільки уряд вирішив діяти в рамках ЄС, засідати за одним столом з кредиторами, не було жодного шансу на те, що розроблена в таких умовах угода працювала б в інтересах народу", - йдеться у повідомленні

Грецький прем‘єр-міністр назвав вимоги кредиторів принизливими для країни; проте чимало греків висловлюють й іншу думку і переконані, що вихід з єврозони обернеться ще більшою катастрофою, ніж поступки.

Наразі у Греції закриваються банки. Фінансові установи зачинять двері на весь тиждень, а можливо і на довше. Афіни пішли на такий винятковий крок, аби не допустити панічного зняття грошей з рахунків: рішення ухвалили ще 29 червня, коли Єврогрупа відмовилася на кілька днів подовжити програму фінансування банківської системи у відповідь на відмову грецького керівництва прийняти умови кредиторів.

Нагадаємо, сьогодні Греція повинна виплатити усю заборгованість МВФ. Якщо країна не прийме вимоги кредторів, то вона може вийти з ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.