Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

аеропорт Львів

Середа, 8 липня 2015, 11:22

МАУ покине Львів та перебереться до Івано-Франківська

аеропорт Львів

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» перемістить центр розвитку мережі зі Львова до Івано-Франківська.

Про це повідомляють «Вісті».

За словами голови наглядової ради і співвласника МАУ Арона Майберга, компанія вирішила зробити своєю базою Івано-Франківськ. Зараз аеропорт міста експлуатує тільки «Дніпроавіа», що влітку здійснює лише 2 рейси на тиждень.

На засіданні Комісії Державіаслужби 26 червня права на експлуатацію лінії Київ-Івано-Франківськ були видані МАУ. Як повідомили в івано-франківському аеропорту, щоденний рейс МАУ з Києва вже внесений в зимовий розклад з 25 жовтня по 26 березня.

Арон Майберг уточнив, що на рейси з Івано-Франківська МАУ планує збирати пасажирів з 5 областей: Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької і Львівської.

«У Івано-Франківська прекрасне розташування, в 100-120 км від цих обласних центрів, ми будемо привозити пасажирів до рейсів автобусами. Дуже перспективний регіон, тим більше з точки зору туризму. Ми навіть плануємо перемістити центр розвитку з Львова на Івано-Франківськ», - підкреслив Майберг.

У планах компанії також запуск міжнародних рейсів з Івано-Франківська. Як наголосив Майберг обговорюються рейси до Італії, Іспанії, Німеччини, Австрії, Польщі. В цілому, за його оптимістичними прогнозами, є ймовірність запуску міжнародної програми в наступному році.

«Інші авіакомпанії поки не цікавляться аеропортом Івано-Франківськ, хоча він має статус міжнародного. Для мене було дивним, що, наприклад, Atlasjet Україна не попросив призначення на Івано-Франківськ-Стамбул», - зазначив глава Державіаслужби Денис Антонюк.

Нагадаємо, 20 травня у аеропорті «Львів» авіаперевізник «Міжнародні Авіалінії України» офіційно презентували рейс Тель-Авів – Львів-Тель-Авів, а 19 червня авіакомпанія відкрила прямі регулярні рейси з Львова до Одеси. Також 21 червня МАУ відкрила прямі регулярні рейси за маршрутом Львів – Мадрид – Львів.

Щодо Atlasjet Україна, то 18 червня у Львівському національному аеропорту ім. Данила Галицького презентували перший рейс авіакомпанії у напрямку Київ-Львів-Київ. Як повідомив Варіантам народний депутат України Ігор Васюник, турецька компанія Atlasjet зробила лише 2 рейси у львівському аеропорті, через те, що незадоволена наданими умовами для роботи.

Також зазначимо, що 2 липня уряд відсторонив Дениса Антонюка з посади голови Державної авіаційної служби до завершення службового розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.