Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сутичка під Верховною Радою

vidido.ua

Четвер, 3 вересня 2015, 11:32

Заарештовано 16 підозрюваних у сутичці під ВРУ

сутичка під Верховною Радою

Суд заарештував на два місяці 16 учасників заворушень під Верховною Радою без права внесення застави.

Про це повідомляє Українська правда.

"З 18 затриманих у протиправних діях, для 16 осіб суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці, без права застави", – зазначив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Також він повідомив, що ще одному із підозрюваних визначено цілодобовий домашній арешт, а інший зараз знаходиться у лікарні за станом здоров'я.

"Стосовно нього рішення буде прийнято після того як він зможе взяти участь у судовому засіданні", – наголосив Шкіряк.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади. У резулататі цього під будівлею ВРУ розпочалися зіткнення активістів, які виступають проти децентралізації з правоохоронцями. Через масові сутички та кинутої в правоохоронців гранати, загинули 3 бійців Нацгвардії.

Загалом постраждало майже 150 осіб. Наразі провокації під Верховною Радою оголосили терактом.

Мітинг був організований політичними партіями "Свобода", "Укроп", "Радикальна партія України". За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, найближчим часом нардепи цих партій будуть викликані на допит. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.