Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

unian.ua

Понеділок, 7 вересня 2015, 11:38

Нацбанк ліквідує банк "Морський" та "Чорноморський банк розвитку та реконструкції"

Нацбанк

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банків ПАТ Банк "Морський" та ПАТ "Чорноморський банк розвитку та реконструкції".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Національний банк України 2 вересня прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ Банк "Морський" та ПАТ "Чорноморський банк розвитку та реконструкції".

Банки знаходилися на території Криму, внаслідок окупації півострова в них у травні 2014 року було відкликано та анульовано банківські ліцензії та генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій. Також припинено участь банків у системі електронних платежів Нацбанку.

Можливість ліквідувати ці банки у Нацбанку з'явилася після прийняття закону про виведення неплатоспроможних банків з ринку від 16 липня цього року. Відтак, до цього часу Нацбанк не мав юридичної можливості ліквідовувати банки у Криму.

Як йдеться у повідомленні Нацбанку, згідно із цими змінами Національний банк України має забезпечити ліквідацію банків, зареєстрованих на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, банківську ліцензію яких відкликано Національним банком України. 

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит".Також ще у березні Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.