Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Вівторок, 8 вересня 2015, 15:38

Порошенко вважає, що граната передбачалася для депутатів ВРУ

Петро Порошенко

Петро Порошенко заявив, що 31 серпня друга граната призначалася для вікна Верховної Ради.

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні, 8 вересня, на розширеному позачерговому засіданні Кабінету міністрів президент Петро Порошенко заявив, що 31 серпня бойова граната призначалася для будівлі парламенту.

"Зараз можу сказати план, який був у терористів: покрити димом виконавців – для того, щоб захистити їх від відеоспостереження і не дати встановити особу злочинців, які планували вбити людей і зробити цю провокацію", – заявив Петро Порошенко.

За його словами, перша граната мала вразити нацгвардійців, а друга – для вікна Верховної Ради".

"Це спеціальна граната, яка вибухає відразу після контакту з будь-якою поверхнею, в тому числі зі склом Верховної Ради, яке було обліплене депутатами і журналістами", – наголосив президент.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади. У резулататі цього під будівлею ВРУ розпочалися зіткнення активістів, які виступають проти децентралізації з правоохоронцями. Через масові сутички та кинутої в правоохоронців гранати, загинули 3 бійців Нацгвардії.

Загалом постраждало майже 150 осіб. Наразі провокації під Верховною Радою оголосили терактом.

Мітинг був організований політичними партіями "Свобода", "Укроп", "Радикальна партія України".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.