Яценюк піде у відставку лише з усім складом уряду

П'ятниця, 5 лютого 2016, 12:40

Арсеній Яценюк наголосив: якщо Верховна Рада вирішить змінити склад уряду, то весь Кабмін подасть у відставку.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 5 лютого, на засіданні Верховної Ради під час години запитань до уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що на Кабінет Міністрів України піде у відставку у повному складі, якщо Верховна Рада ухвалить рішення про його переформатування.

"Ми чітко заявили наступне: ми всі прийшли однією командою, і ми працюватимемо далі однією командою, і якщо буде прийнято рішення про те, що ця команда має бути змінена, ми підемо всі разом", – Наголосив Яценюк.

За його словами, якщо Верховна Рада незадоволена діяльністю уряду, то вона має конституційне право відправити його у відставку.

"У вас є конституційне право внести до парламенту резолюцію про недовіру Кабінету Міністрів. Будь ласка, скористайтеся цим правом – поставте на голосування питання про недовіру уряду. Якщо набере голоси, ми передамо новому складу Кабінету Міністрів відповідні повноваження", – додав Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, 3 лютого мінстр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що хоче подати у відставку.

Раніше подали на відстаку міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, міністр інформаційної політики України Юрій Стець, міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі та міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, проте сьогодні вони відкликали свої заяви.

Мітки: Айварас Абромавичус, Андрій Пивоварський, Арсеній Яценюк, Верховна Рада, Кабінет Міністрів України, Олександр Квіташвілі, Юрій Стець