ЄС відправлятиме біженців назад до Туреччини

Середа, 9 березня 2016, 09:47

Туреччина та ЄС майже домовились як боротися із нелегальними перевізниками мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.

Туреччина та ЄС може підпишуть угоду щодо вирішення міграційної кризи. Проект документу узгодили напередодні у Брюсселі, а остаточна версія може бути підписана за 7-10 днів.

Зокрема, Туреччина погоджується приймати назад мігрантів, депортованих з країн Європейського Союзу. Водночас ЄС легальними шляхами має провозити з Туреччини до себе біженців з країн, де відбуваються військові конфлікти. Ці домовленості мають на меті зупинити нелегальних перевізників.

"Прем‘єр-міністр Давутоглу підтвердив зобов‘язання Туреччини невідкладно прийняти назад усіх мігрантів, які прибули з турецької території до Греції і які не потребують міжнародного захисту. ЄС надасть Греції підтримку, аби забезпечити швидке і повномасштабне повернення цих людей до Туреччини. Усі ці рішення дають чітко зрозуміти: час нелегальної міграції до Європи скінчився", – заявив голова Європейської Ради Дональд Туск.

Наразі Туреччина просить у Заходу 6 мільярдів євро допомоги для вирішення міграційної кризи.

"Наша мета – перешкоджати нелегальній міграції, боротися з нелегальними перевізниками людей та допомогти тим, хто хоче потрапити до Європи законним шляхом", – наголосив прем‘єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу.

Турецьке суспільство у відповідь на ці домовленості просить про полегшення візового режиму для подорожей до ЄС.

Нагадаємо, у лютому Туреччина вимагала в міжнародної спільноти збільшити фінансову допомогу, інакше погрожувала знову відкрити біженцям шлях до ЄС.

Мітки: біженці, ЄС, туреччина