Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Федоренко

Вівторок, 29 березня 2016, 19:19

Андрію Федоренку змінили запобіжний захід

Андрій Федоренко

Колишнього директора ЛКП «Львівелектротранс», якого підозрюють у незаконному привласненні коштів у особливо великих розмірах, випустили з-під варти.

Сьогодні колегія суддів Апеляційного суду Львівської області в складі Березюка Т.Т., Пайонкевича Г. М. і Марітчака Т. М. винесла рішення про зміну запобіжного заходу.

Про це кореспонденту Варіантів стало відомо у залі засідання.

Андрія Федоренка відпущено під домашній арешт з обмеженням права пересування без дозволу слідчого, прокурора протягом двох місяців. 

Під час засідання адвокати повідомили, що Андрія Федоренка на поруки готові взяти шестеро нардепів: Віктор Галасюк (Радикальна партія Ляшка), Михайло Хміль («Народний фронт»), Любомир Зубач, Олексій Скрипник, Ірина Подоляк та Лев Підлісецький («Самопоміч»).

У залі засідання були присутні члени Комітету підприємців Львівщини, активісти «Правого сектору», помічниця народної депутатки Ірини Подоляк Анна Лиско.

Андрію Федоренку інкримінують привласнення службових коштів у розмірі 323 тис. євро при закупівлі у 2007-2008 роках трамваїв для міста під час його перебування на посаді директора ЛКП «Львівелектротранс». 18 березня Галицький районний суд (суддя Юрків) обрав Федоренкові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив заставу в розмірі 6 млн 890 тис грн.

Зазначимо, що перед судовим засіданням на площі Соборній при вході до Львівського апеляційного суду Комітет підприємців Львівщини проводив акцію протесту проти взяття Андрія Федоренка під варту. Пікет тривав протягом усього засідання.

Детальніше про підстави затримання колишнього керівника «Львівелектротрансу» можна прочитати тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.